Uppstickaren eConnectivity förvärvas av Techstep och tar sikte på norden

Det Göteborgsbaserade techbolaget eConnectivity har på kort tid tagit en stark position inom segmentet Managed Mobility Services. Bolaget utvecklar och skräddarsyr digitala lösningar som har påskyndat den mobila digitaliseringen hos flera av regionens storbolag. När de nu blir en del av Techstep genom dotterbolaget Optidev tar de sikte på att bli nordisk marknadsledare.

eConnectivity grundades för knappt tre år sedan av entreprenörerna Claes Widestadh, Christoffer Shokofan Taudien och Stayhard-grundaren Joakim Naumburg. Företaget är specialiserade på strategiska tjänster kring mobilitet och digitalisering men även integrerade applösningar. Med storkunder som SKF, Volvo Cars, Polestar och Göteborgs Stad har de nu på kort tid vuxit till en stabil spelare på marknaden.

-Jag och Claes pratade ofta om att starta något eget och när vi väl träffade Joakim tog vi steget fullt ut och satsade. Hans mentorskap och tidigare erfarenheter av att bygga bolag från noll till marknadsledande har varit ett stort stöd och en starkt bidragande faktor bakom att vi kunnat ta oss dit vi är idag, berättar Christoffer Shokofan Taudien, delägare, eConnectivity.

Både i tiden och i framkant

Efterfrågan av digitaliserad mobilitet inom storbolag och koncerner har aldrig varit större – speciellt under rådande förhållanden som ställer ökade krav på säkra, stabila, och användarvänliga plattformar och produkter. När allt fler företag nu inser de stora fördelarna med att ha mobila lösningar på plats väljer eConnectivity att fortsätta leva som de lär.

-Vi har alltid värderat att bygga rätt kultur i företaget och har utvecklats utifrån vår passion för att skapa värde med mobila användargränssnitt. Vi ser att morgondagens företag kommer att byggas på frihet och ett ökat individuellt ansvar, där vi kommer fortsätta att leverera verktygen som får dem att lyckas, förklarar Claes Widestadh, VD, eConnectivity.

Tar sikte på hela norden

eConnectivity kommer nu att konsolideras med Optidev – ett helägt dotterbolag till Techstep med huvudkontor i Borås. Bolaget är en av de ledande aktörerna i Norden inom heltäckande leveranser av kostnadseffektiva mobila lösningar. Förvärvet ligger även helt i linje med Techsteps tillväxtstrategi och vision om att bli nordisk ledare inom MMS.    

– Vi är glada att meddela att eConnectivity kommer att bli en del av vårt växande företag.

eConnectivity’s know-how och best practice inom mobilitetstransformation värderas högt och deras kapacitet stärker vår förmåga att tillhandahålla vår MMS-lösning till befintliga och nya kunder, säger Jens Haviken, VD, Techstep.

– När vi startade eConnectivity för 3 år sedan så såg vi en lucka i marknaden att hjälpa företag att realisera affärsvärdet av mobila tjänster och lösningar. Tillsammans sätter vi kurs mot att bli ledande i Norden inom digitalisering med Managed Mobility Services. Det känns otroligt energifyllt att få erkännande för resan vi gjort, och nu är vi redo för nästa steg, säger Claes Widestadh, vd på eConnectivity.

I samband med försäljningen går de tre grundarna även in som delägare i Techstep, där Claes Widestadh och Christoffer Shokofan Taudien fortsätter leda det operativa arbetet.

-Under resan har jag imponerats av organisationens starka engagemang och målmedvetenhet som drivit bolaget till där vi är idag.Tillsammans med de nya ägarna är jag övertygad om att fortsättningen blir lika givande som den jag fått vara en del av, säger Joakim Naumburg, Styrelseordförande, eConnectivity

 

Kontakt
Claes Widestadh, +46793041184
Claes.widestadh@econnectivity.se

Christoffer Shokofan Taudien, +46793337374, christoffer.s.taudien@econnectivity.se

Joakim Naumburg, +43737249912,
 joakim@naumburg.com

 

Om Techstep ASA

Techstep är specialbyggt för att bli en ledande leverantör av Managed Mobility Services i Norden. Bolaget kombinerar enhetshantering, programvara, hårdvara och anslutning till hanterade tjänster och lösningar. Detta gör det möjligt för företag och deras anställda att göra sitt arbete över mobila enheter och platser med hög säkerhet och operativ stabilitet. Techstep har 290 anställda baserad i Norge, Sverige och Danmark och betjänar 550+ företagskunder i olika branscher inom den privata och offentliga sektorn. Företaget är noterat på Oslo Börs. För mer information, se www.techstepasa.no

 

Om Optidev AB

Optidev är en av de ledande aktörerna i Norden inom totala leveranser av kostnadseffektiva mobila lösningar för bland annat transport- och logistikföretag samt säkerhetsbranschen. Lösningarna inkluderar både programvara och utrustning för spårbarhet, tillgänglighet och insamling av affärskritisk information i realtid. Optidev har 85 anställda och kontor i Sverige, Norge och Danmark. Företaget grundades 2000 och ägs av Techstep ASA. För mer information, se www.optidev.se. 

About us

eConnectivity is a supplier of high-quality Enterprise Mobility services located in Gothenburg, Sweden. Our mission is to ensure our customers realize significant business benefits from their investments in Enterprise Mobility.

Our offer

Find us

eConnectivity
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg
Sweden

info@econnectivity.se
+46 31 387 37 35